Panuje tutaj ciepła, rodzinna atmosfera, do każdego posiłku podawany jest poczęstunek....czyli pieczywo ze smalcem oraz pastą! Czasami warto się tutaj wybrać aby właśnie tego przysmaku skosztować!
środa, 17 października 2012
Tyrol od kuchni
W austriackiej części alp kuchnia tutejsza jest bliska naszym polskim smakom. Wiejska, domowa ale również ciężka oraz "nieprzyzwoicie" smaczna! Musimy przecież ogrzać nasz organizm po całodziennych szaleństwach na nartach. W OETZTAL znam pewną restaurację którą mogę wam polecić klik klik klik. Gasthaus Krone Umhausen to restauracja w której jadłam Knoblauchcremesuppe mit Brotcroutons (Zupa Krem Czosnkowa) oraz Krone Teller mit Gebackenes von Huhn in Sesampanier auf Rahmgurken Erdaepfelsalat mit Oetztaler Granten (talerz Krone z panierowanym kurczakiem w posypce sezamowej oraz sałatki z ogórków i ziemniaków coś w stylu Kartoffelsalat)
Panuje tutaj ciepła, rodzinna atmosfera, do każdego posiłku podawany jest poczęstunek....czyli pieczywo ze smalcem oraz pastą! Czasami warto się tutaj wybrać aby właśnie tego przysmaku skosztować!
Panuje tutaj ciepła, rodzinna atmosfera, do każdego posiłku podawany jest poczęstunek....czyli pieczywo ze smalcem oraz pastą! Czasami warto się tutaj wybrać aby właśnie tego przysmaku skosztować!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz