Robię krem z zmiksowanej włoskiej śmietany (którą kupiłam w Almie Panna da Cucina ) i mieszam z mascarpone oraz dodaję stopniowo cukier tak aby krem był słodki!
Robię espresso...
Namaczam biszkopty w kawie i układam jako pierwsze na blaszce i dodaję krem ze śmietany i mascarpone później kolejna warstwa biszkoptów namoczonych w kawie i krem już na sam koniec. Daję kakao....
Przepis jest dzięki mojemu koledze z Włoch (pamiętacie chłopaka, który zaczepił mnie w Austrii przez kelnerkę ze swoim numerem telefonu) oraz Anicie, która przetłumaczyła przepis i poleciła mi śmietanę włoską. Bardzo dziękuję bo przepis na tiramisu jest wyśmienity....tak więc mogę się podzielić z wami !!
3 komentarze:
Musze sprobowac. Moj maz uwielbia tiramisu i chyba by oszalal z radosci jakbym zrobila. dzieki!
Paulinko dziękuję za przepis !
Muszę poszukać tą śmietanę i zrobię tiramisu bez jajek !
Róbcie dziewczyny :) Przepis naprawdę smaczny!!
Prześlij komentarz